Gör din egna olja!

Vi har en superspännade nyhet i vår butik! Nu kan du nämligen göra din egna olja med Yoda oljepress. Du kan nu se till att oljorna du använder till matlagningen eller till dina skönhetsrutiner är av bästa kvalitét. Yoda har en serie oljepressar som är framtagna så att den vanliga svensson skall kunna göra sin egna rå och kallpressade olja i hemma och den är lika effektiv som de proffesionella pressarna! 

Du kan till och med göra dina egna citrusolja av torkade citrusskal! 

Yoda är den första pålitliga oljepressen för hemmabruk. Den är kompakt men har en stark motor och alla funktioner som hos en stor industripress. Effektiviteten varierar mellan 30 till 80%, beroende på ingrediensernas oljeinnehåll.

Den har sju förinställningar så du kan bara trycka på knappen och oljepressen kommer justeras enligt den ingrediens du har valt. Förinställningarna är: jordnöt, sesam, solrosfrön, rapsfrö, linfrö, valnöt, blandning.
Om din ingrediens inte är listad, kan du använda den "blandade" förinställningen. Oljan som kommer ut är extra jungfruolja som har en temperatur på mindre än 40 Celsius.

Dock ökar temperaturen om ingrediensen du valt har en mycket hård konsistens och tiden varierar mellan 3-5 minuter för att pressa ca 100 g (till exempel är tiden för sesam kortare än den som behövs för valnötter). Eftersom det är kallpressade oljor som bevarar alla värdefulla enzymer, vitaminer, mineraler, fettsyror osv. kommer oljan ha sediment i sig och upplevas lite grumlig. Yoda kan extrahera olja från tex. : solrosfrön, pumpafrön, jordnötter, valnötter, hasselnötter, makadamianötter, sesam, linfrön, chia, hampa, kokosflingor eller oliver.

Detta är perfekta presenten för kocken i hushållet eller för den som vill kunna göra sina egna hudvårdsoljor hemma. Vad sägs om att smörja in de torra topparna på håret med en egen gjord mandelolja med några droppar av vår underbara eteriska oljor som lavendel till exempel? Låt kreativiteten flöda!

Yoda - the oil pressing machine for home use - Presentation 2015

Our oil pressing machines have been built to last and to perform. More than a device, this is a piece of your health puzzle, use it daily and it will improve your health and make you live longer.

 


Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras