Användning

Hur du skrapar tungan

1. Innan du skrapar, undersök din tunga i spegeln. Notera färgen på din tunga och strukturen på eventuell film eller uppbyggnad. Titta på din tunga varje gång du skrapar så att du noga kan övervaka dess hälsa.

2. Skrapa från baksidan och sen framåt. Majoriteten av bakterierna som samlas på tungan befinner sig nära baksidan där det är mörkt och varmt. Glid försiktigt på ytan av tungan. Inte för hårt.

4. Skölj mellan varje skrapning. Skölj skrapan med varmt vatten för att ta bort resterna som har samlats på skrapan.

5. Upprepa 7 till 10 gånger. Du kanske upptäcker att snabba drag med skrapan är mer effektiva för att ta bort avlagringar än en lång skrapa.

6. Tvätta Använd tvål och varmt vatten för att rengöra koppartungskrapan efter varje användning. Använd ett av dessa naturliga desinfektionsmedel på skrapan en gång i månaden:

1 matsked citronsaft till en matsked bakpulver. Gnid in blandningen på din skrapa med fingrarna eller en torr trasa och skölj sedan med vatten.
Blanda salt med några teskedar vinäger eller citronsaft och häll blandningen över din tungskrapa. Skölj med vatten och torka före användning.
För bästa resultat, skrapa tungan med en Copper Tongue Scraper varje gång du borstar tänderna. Genom att ta en titt på din tunga två gånger om dagen kommer du lätt att upptäcka förändringar som kan tyda på infektioner och obalanser som vanligtvis visar sig som en missfärgad, slemtäckt eller luddig tunga.