Användning

Testa serumet inuti din armbåge innan du applicerar på mer ömtålig hud. Den kan användas dagligen till ett par gånger i veckan. Det är en perfekt perineal massageolja.

Perineum Massage

Perineum massage kan genomföras individuellt eller med en partner. Om du kommer massera indeviduellt, ​​se till att ha en spegel till hands så att du kan bli bekant med ditt perineala område.

1. Se till att ha rena händer. Du kommer att massera inuti och utanför din yoni, så du kanske vill klippa naglarna innan massagen börjar.

2. Välj en bekväm plats att ligga på med benen och knäna böjda isär. Placera spegeln mellan benen och placera den så att du kan se hela perinealområdet.

3. Placera en generös mängd Petal Primer på fingrarna och smörj sedan in hela perinealområdet (hela området runt vagina och anus).

4. Placera båda tummarna cirka 3 cm inuti din vagina. Använd sedan tummarnas för att trycka/ massera vävnaden nedåt mot ändtarmen. Fortsätt sträcka vävnaden försiktigt tills det känns smått obekvämt. Håll sträckan i två minuter.

5. Flytta försiktigt tummarna till sidorna av din vagina och håll dem fortfarande ca 3 cm in. Dra vävnaden som vid en förlossningen, sträck försiktigt sidorna framåt och nedåt. Ditt mål under denna sträckning är att imitera barnets gång genom födelsekanalen, så dra vävnaden i den riktning som barnets huvud har vid födseln. Fortsätt denna sträckning i 3-4 minuter.

6. Massera försiktigt området mellan vagina och anus i ytterligare 1-2 minuter, tryck inåt, nedåt och framåt.

Kom ihåg att vara extremt försiktig för att förhindra svullnad eller blåmärken. Undvik urinöppningen under massage så att oljan och eventuella bakterier inte skjuts in i urinröret.

Medan perineal massage är effektiv i många fall är det inte en garanterad praxis. Se till att diskutera dina förväntningar på rivning och episiotomier med din läkare eller barnmorska.