Detaljer

Undvik engångssmasker och skippa de syntetiska, filmiga och tunna ingredienserna som de injiceras med. De flesta maskerna innehåller trettio till femtio ingredienser, och den första ingrediensen, huvudingrediensen, är vatten - bara vanligt vatten som du kan få från din kran, tillsammans med konstgjorda ingredienser. Glycerin (tillsammans med andra glykoler), som nästan alltid är en ingrediens, är ett mycket bearbetat fuktighetsbevarande medel som ger tillfällig plumpning men ändå leder hudcellerna till att krympa genom en process som kallas osmolaritet. Glycerin har cirka femton olika namn, inklusive 1,2,3-propanetriol, 1,2,3-trihydroxipropan, clyzerin, glicerol, glycylalkohol, NSC 9230, polyglycerol och propan-1,2,3-triol. Den ingrediens som anges som "doft" kan representera hundratals kemikalier och listan kan göras lång. Varför blötlägg ditt fina ansikte i en mask med dessa meningslösa syntetiska ämnen när naturen ger rena, potenta botaniska välsignelser för att pryda ditt ansikte?

Living Libations masker är gjorda av icke-absorberande silikon, så att du kan absorberar allt det läckra från ditt ansiktsserum. Det fungerar som ett hinder för avdunstning, så mer produkt absorberas av huden. Masken förseglar ingredienserna och låter kroppsvärmen värma upp ingredienserna för maximal absorption. Och det finns inget att kasta bort - silikonmasken kan återanvändas ett oändligt antal gånger och är enkel att tvätta.

Living Libations silikonmask är medicinsk och biokompatibel. Silikon är ett nästan inert, stabilt syntetiskt gummi tillverkat av kisel (ett naturligt element) och syre. Den är elastisk, stark och motståndskraftig mot vatten, salt, lipider och korrosion. Det är också naturligt icke-mikrobiellt och helt återvinningsbart. Dess medfödda flexibilitet gör denna arkmask lätt att applicera på ansiktet utan att riva, så den är långvarig och kan användas flera gånger.