Ingredienser

Aloe Vera - Aloe

Aloe Vera är en saftig växt som växer i varmare klimat. Den har robusta blad som ger en klar, gelatinaktig massa. Denna massa fungerar som ett svalkande, lugnande balsam för den känsliga huden runt ögonen. Aloe Vera återfuktar hela ögonområdet och har mängder av bra egenskaper som sipprar in i huden och lugnar ned rodnad och svullnad.

Ros Hydrosol - Rosa damascena

Rose Hydrosol, även kallat rosvatten, avlägsnas från den första omgången ångdestillerade rosenblad av Rosa damascena vid produktion av Rose Otto eterisk olja. Den bästa Rose Hydrosol kommer från den primära destillationen och har aldrig någonsin tillsatt ytterligare vatten eller alkohol. När rosenblad dansar i en daggfontän under destillation, ger mikrolösliga komponenter i eterisk olja hydrosolen ett minne av rosor tillsammans med fördelaktiga vattenlösliga beståndsdelar för sublim hudvård.

Jojoba - Simmondsia chinensis
Gyllene Jojoba ger näring för törstande hud. Jojoba har en oöverträffad förmåga att återfukta huden, balansera oljeproduktionen, djuprengöra porerna och skapa långvariga konditioneringseffekter som mjukar upp huden till silke. Den är packad med peptider och lipider och innehåller de högsta nivåerna av fenolföreningar som finns i naturen, för att inte tala om tokoferoler, antioxidanter och alla lösliga former av vitamin E!
Tamanu - Calophyllum inophyllum
Förtrollande Tamanu är en bärolja som lätt absorberas djupt in i huden och hjälper hålla in fukt och skyddar huden mot torrhet. Tamanu sägs jämna ut hudtonen och minskar uppkomsten av ärr. Har högt lipidinnehåll (92%!) trots att den är en av de fetare oljorna.
Avocado - Persea americana

Denna underbara frukt är rikligt fördelaktig för huden. Avokadoolja är frodig i lipider som ger fuktgivande manna, särskilt för att mjuka ut fina linjer som kan definiera den känsliga vävnaden runt ögonen.

Borage - Borago officinalis

Vackra blå stjärnblommor från Borage-växten, vars frön återfuktar och slätar ut huden. Borage är fylld med saftig GLA, en essentiell fettsyra huden mer än gärna slukar i sig.

Shea Smör - Butyrospermum parkii

Sheasmör är tillverkat av det afrikanska Shea-nötträdet, som har använts av afrikanska människor i århundraden, både för att mjuka upp huden men också för att skydda huden från naturens elementen. Sheasmör är en överdådig lipid som ger en hälsosam glöd till hela ögonområdet.

Apelsin Vax  - Citrus aurantium

Detta otroliga vax extraheras från pressade skal av apelsiner och innehåller fantastiska fytosteroler. Det skapar ett naturligt emulgeringsmedel som förbättrar cremens stabilitet och smälter samman ingredienserna.

Cape Chamomile - Eriocephalus punctulatus

Cape Chamomile har ett högt innehåll av sällsynta ester- och azulenföreningar som bidrar till en teal blå nyans. Den lugnar ned alla slags obalanser i huden. Denna föryngrande essens balanserar talg och mjukar ut ärr och fläckar.

Blue Tansy - Tanacetum annuum

Den vackra, blåtonade färgen på vår All Seeing Eye Crème är tack vare en infusion av Blue Tansy-olja. Den höga halten azulen i denna olja gör den prima och sublim för hudvård. Blue Tansy har en underbar söt örtartad arom och bidrar till avslappning samtidigt som den lugnar ned utseendet på röd, torr eller sprucken hud.

Morotsfrö -
Daucus carota
Morotolja stimulerar oljeproduktionen utifrån oavsett hudens nuvarande tillstånd Fet, torr och kombinerad hud kan alla dra nytta av den stimulerande, fuktgivande kraften från morotfröolja.
Frankincense - Boswellia carterii
Frankincense hydrodestilleras från det färska, rena hartset från Somalil- och Frankincense-träd. Denna forntida olja har använts i århundraden för att lugna värkande leder, släta rynkor, blekna ärr, underlätta inflammation och återfuktar torr hud. Frankincense är packad med fördelaktiga kolväten, fettsyror och monoterpener som alla arbetar tillsammans för att skapa en närande tonic för huden.
Rose Otto - Rosa damascena
Rose Otto erbjuder så mycket mer än en ambrosial aroma. Det är också den mest toningsgivande av alla rosoljor. Det är en otroligt elegant och dyrbar essens. Det tar sextio rosor för att göra en enda droppe ros otto eterisk olja! Denna rika botanik ger huden elasticitet och fukt till huden för att minimera tecken på åldrande och ge huden en rosig glöd. Det minskar utseendet på åldersfläckar och det luktar himmelskt!
Eyebright - Euphrasia officinalis

Örtinfusion i Jojoba - Känd för sin affinitet för huden runt ögonen och slätar ut hudtonen.

Lavender - Lavandula angustifolia

Ljuvliga lavendeln är en mild men kraftfull hudtonic som lugnar ned rodnad och svalnar ned hetta. Lavendel kan användas för att förbättra utseendet på ärr, jämna ut hudtonen, lugna akne och balansera hudens talgnivåer.

Citronmeliss - Melissa officinalis

Citronmeliss är älskad för sin friska doft. Denna lugna, citroniska ört är en balsam för trötta och torra hudtyper.

Milky Oat Straw - Avena sativa

Prisad bland herbalister för sin milda och medkännande natur. Fantastiska mjölkiga havrstrån skördas när havreplattorna fylls med vit mjölkvätska (innan de blir "havre") och är mycket näringsrika. Den verkliga verven av denna mjuka restaurerande ört är en fröjd för utarmade, torra typer. Denna ört är glutenfri.

Rosemary + Sage Extracts - Rosemarinus officinalis + Salvia officinalis

Deras kraftfulla och rena nektar innehåller hundratals växtbioaktiva ämnen och antioxidanter som förlänger livslängden för denna kräm genom att bromsa oxidationsprocessen. Det är full av kogenta föreningar som återupplivar huden.