Ingredienser

Jojoba - Simmondsia chinensis Glorious, Golden Jojoba nourishes and conditions thirsty skin. Jojoba has unparalleled ability to moisturize the skin, balance oil production, deep clean pores, and create long-lasting conditioning effects that soften skin to perfect silk. It is brimming with peptides and lipids and contains the highest levels of phenolic compounds found in nature along with nutrients and all soluble forms of vitamin E. One of the most nourishing skin oils of all!
Kallpressad Kokosolja - Cocos nucifera
Livign Libations rena, orörda Jungfru kokosolja mättar huden och erbjuder fantastisk fukt och motståndskraft. Kokosolja jämnar ut utseendet på fina linjer och rynkor och skyddar hudens fuktbarriär.
Kakosmör - Theobroma cacao

Det krämiga kakosmöret är en fantastisk fuktighetskräm från Mesoamerica. Ger en utsökt chokladarom och är djupt återfuktande. Den är gjord av högsta kvalitet kakobönor som ger den sensuella doft och känslan. En av de mest antioxidantrika matvarorna på jorden, kakao, är en riktig superfood. Dess smöriga sötma glider sömlöst på huden, inspirerar sensuell kärlek och matar våra känsliga vävnader med renhet.

Havtorn - Hippophae rhamnoides
Havtornsoljan skickar sina lipider djupt in i huden och minskar obalansen inifrån och ut. Detta extrakt är packat med omega-fettsyror 3, 6, 7 och 9, antioxidanter, vitamin, palmitolinsyror, karotenoider och fytosteroler. En enda droppe Seabuckthorn-olja innehåller 190 olika bioaktiva föreningar. Denna ljusa orange essens är oerhört regenererande och minskar rodnad och utslag. Havtorn är ett utmärkt komplement för rengöring av akne. Det hjälper till att harmonisera huden inför solens strålar solen.
Zinkoxid
Icke-nanopartiklar, obelagd, zinkoxid av farmaceutisk kvalitet är den renaste formen av zink som finns. Molekylstorleken på dessa zinkpartiklar är för stor för att absorberas av huden. Vi föredrar obelagd zinkoxid eftersom denna är renare än titandioxid och belagd zinkoxid är gjord med en syntetisk silikonbeläggning, trietoxikaprylylsilan. Obelagd zink är också känd för att förbättra utseendet av åldersfläckar och melasma.
Hallonfröolja - Rubus idaeus
Denna speciella kallpressade växtolja är har mänger av essentiella fettsyror (linolsyra, alfa linolensyra och oljesyror), vitamin A, karotenoider, tokoferoler och tokotrienoler. Tokoferoler är främst gamma- och alfa-tokoferoler och är redo att välsigna huden med fuktgivande magi. Härligt att använda utomhus, speciellt för lek under dagen.
Tamanu - Calophyllum inophyllum
Förtrollande Tamanu är en bärolja som lätt absorberas djupt in i huden och hjälper hålla in fukt och skyddar huden mot torrhet. Tamanu sägs jämna ut hudtonen och minskar uppkomsten av ärr. Har högt lipidinnehåll (92%!) trots att den är en av de fetare oljorna.
Schisandrabär - Schisandra chinensis
Schizandra bär har användts i över 3000 år som en av de viktigaste örterna inom kinesisk medicin, och sänker hudens åldrande. Ett måste inom traditionell kinesisk medicin, dessa röda bär har använts i tusentals år för att öka kroppens chi. Detta underbara bär inspirerar till positivitet och stimulerar andan.
Laurelvax - Myrica pubescens

Härlig laurvax är poetisk på kinderna, det balsamerar din hud med ett andningsbart, kärleksfullt lager. Detta fina fruktvax är en välsignelse från den vintergröna buskes bär som växer på höga höjder i Anderna.

Immortelle - Helichrysum italicum
Living Libations immortelle eteriska olja är en av de mest värdefulla hudvårdsingredienserna på jorden. Immortelle sägs regenerera och bidrar till frisk hud samtidigt som den renar porerna och mjukar upp utseendet på ärr, fläckar och ojämn hudton. Det har också fantastiska känslomässiga fördelar. En doft av Immortelle kan höja andan och möjliggöra transcendent förståelse.
Carrot Seed - Daucus carota
Morotsfröolja smörjer ditt ansikte med drottninglik nåd. Morotoljan stimulerar oljeproduktionen till perfekt balans oavsett hudens nuvarande tillstånd.
Rose Otto - Rosa damascena
Rose Otto erbjuder så mycket mer än en ambrosial aroma. Det är också den mest toningsgivande av alla rosoljor. Det är en otroligt elegant och dyrbar essens. Det tar sextio rosor för att göra en enda droppe ros otto eterisk olja! Denna rika botanik ger huden elasticitet och fukt till huden för att minimera tecken på åldrande och ge huden en rosig glöd. Det minskar utseendet på åldersfläckar och det luktar himmelskt!
Cape Kamomill - Eriocephalus punctulatus
Cape Kamomill är en av Living Libations favoriter! Det vitaliserar och piggar upp huden. Den blåa nyansen lugnar ned både rodnad huden och själen. Denna upplyftande eteriska olja utstrålar en vacker, fin fruktig och blommig doft som är en av LL´s favoritaromer.
Frankincense - Boswellia carterii
Frankincense är ”pièce de résistance” inom hudvård! Det destilleras från det färska, tunga doftande oleo-gummihartset från Livets träd. Denna närande olja har hållits i vördnad sedan urminnes tider tack vare dess förmåga att återfukta, jämna rynkor, förbättra ärr och lugna ned irriterad hud.
Sandalträ - Santalum album
Sandelträd fröolja innehåller viktiga sällsynta fettsyror som bekämpar skadlig inflammation och fria radikaler. Sandelträfröolja är packad med Oleic och Ximenynic syror, den senare är otroligt sällsynt och otroligt antiinflammatoriskt. Den rena, organiska oljan som finns i sandelträsnötter har använts i tusentals år för att behandla celluliter, åderbråck, torr hud, alltför fet hud, sår, snitt, blåmärken, lesioner och för att skydda huden mot hårda miljöelement och föroreningar.
Ingefära - Zingiber officinale
Ingefära är en hjälte då den fungerar som ett hårt immun stöttande slag från örtriket! Varm och med sting i sig ger den huden energi och hjälper till att lindra tecken på för tidig åldrande och förbättrar elasticitet och fasthet. Minskar utseendet på melasma och harmoniserar huden med de gyllene strålarna.
Lavender - Lavandula angustifolia
Lavender är känd för sin förmåga att lugna kropp och själ. Denna mjuka men kraftfulla hudtonic gör den perfekt för att bleka ut ärr, fläckar, melasma och ojämn hudton. Den härliga doften av lavendel smeker sinnena, släpper nervös spänning och minskar mental rastlöshet. Lavendel är en vaggvisa för själ och hud.
Geranium - Pelargonium graveolens
Denna majestätiska men mjuka hudvårdsprodukt skapar spänst i slapp hud och minskar uppkomsten av ärr och hudbristningar och är en utmärkt toner för akne-benägen hud.
Söt Timjan - Thymus linalool
Söt timjan är underbart skonsam för huden medan den fortfarande är effektiv. Det är faktiskt så kraftfullt att det med framgång har använts vid behandling av kroniska hudtillstånd.
Gurkmeja - Curcuma longa Treasured Turmeric is a tonic of golden-goodness for skin. Through supercritical extraction, all of turmeric’s lipophilic (oil-loving) compounds are captured from the plant’s roots. This special extraction process captures much more of the aromatic volatile oils, lipids, and pigments than a typical powdered herb.
Calendula - Calendula officinalis
LL´s Calendula-infusion med sina soliga ljusgula kronblad är fyllda med positiva, potenta egenskaper. Denna infusion utnyttjar de trevliga egenskaperna hos Marigold-kronblad som tröstar och smeker torr hud.
Palmarosa - Cymbopogon martini
Härliga Palmarosa är destillerad av ett tropiskt, doftande gräs vilket resulterar i en aromatisk olja som luktar som en citrusdoftande ros och är helt enkelt fantastisk för luktsinnet! Denna formidabla hudföryngring är rik på mäktiga monoterpenoler, mjukgörande estrar, kärleksfull linalool och generösa geranioler. Det är packat med gynnsamma botaniska föreningar. Denna potenta olja tonar och föryngrar huden. Det används för att stödja strålande hud och för att uppnå balans mellan olja och torrhet.