Ingredienser

Leleshwa - Tarchonanthus camphoratus
Leleshwa är en eterisk olja känd som African Wild Sage, Wild Camphor Bush, Hottentot Tobacco och Mikalambati på swahili. Denna salviabuske är vildtillverkad i Kenya och har traditionellt använts som ett folkmedicin för att deodorisera och rengöra. Dess rena, kamferösa arom stärker tänkandet på ett ögonblick, öppnar upp andningen och rensar kroppen från stagnationer. Vilda djur, som elefanter och noshörning, gnuggar sin hud på busken för att skydda huden från flygande och krypande skadedjur.
Vit Salvia - Salvia apiana
Vita Salvia lyser med sina silvergröna löv som traditionellt har bränts för sina renande rök. Oljan har använts för att helga luften, rensa mental överbelastning och ge tankar frid.
Pelargon - Pelargonium graveolens
Pelargon är potent med sina botaniska föreningarna geraniol och citral som är de kompetenta komponenterna som har gjort pelargon till ett effektivt myggmedel genom historien.
Citron Tea Tree - Leptospermum petersonii Citron Tea Tree innehåller tre potenta föreningar som är naturens mest effektiva svar på flugfän och insekter: citral, citronellal och pinen. Lemon tea tree har fördelen att ha en underbart uppiggande, solig doft.
Eucalyptus - Eucalyptus globulus
Denna speciella stam av Eucalyptus innehåller stora mängder cineol, vilket är motbjudande för skadedjur.
Eucalyptus Lemon Ironbark - Eucalyptus staigeriana
Citrondoftande ironbark Eucalyptus innehåller föreningarna citronellol, citral, geraniol och limonene.
Fransk Cedar - Cedrus atlantica
Rik, träaktig cederolja är ingrediensen som tar LL´s Forager's Elixir från en naturlig skadedjursspray till en enastående doft. Du kan komma att vilja spraya även när du inte är i närheten av skogen! En djup, aromatisk doft med subtila inslag av sötma, cederträ är känt för att hjälpa till i beslutsprocessen, uppmuntra till ett lugnt sinne och inspirera till klarhet.
Peppermint - Mentha piperita
Pepparmynta är underbart uppfriskande men inte för ovänliga flygfän, som tycker att doften är för kraftfull.
Jojoba Olja - Simmondsia chinensis Fullpackad med fenolföreningar, tokoferoler och alla lösliga former av vitamin E, jojoba är naturens mest effektiva fuktighetskräm. Eftersom den i sin sammansättning är så nära hudens egna naturliga oljor, absorberas den lätt och kan leverera oändlig fukt till törstande hud.
Bivax - Cera alba Bivax framtaget från lyckliga små bin. Bivax bildar ett ventilerande lager på huden för att täta in fukt och skydda den ömtåliga huden från torrhet.