Ingredienser

Eaglewood - Aetoxylon sympetalum

Kraften bakom denna robusta skogs cologne är den sällsynta Eaglewood eteriska oljan som avger en fyllig, balsamisk bukett med en livlig mossig underton. Detta unika harts existerar bara i barken om barken påverkas av svamp, insektsinvasion, blixtnedslag eller vid friktion med ett annat träd. De förändrade barkpartierna åldras och destilleras sedan i flera dagar. Det delar doftlikheter med Agarwood (oud). Doften fungerar som en andlig rengöring; det förbättrar tydligheten och öppnar ens övre chakran. Dess värme- och jordningskvaliteter bjuder in till djup meditation. Denna sällsynta bark skrevs om i de forntida sanskritvedorna, buddhister använder den för att öka medvetenhet och tibetanska munkar använder den för att stilla sinnet.

Frankincense - Boswellia carterii

Denna olja skapar en stark känsla av vördnad. Flytande pärlor från livets träd, destilleras från frankincense hartsartade saft. Oljan har använts vid smörjelse och vid andliga ceremonier i tusentals år, denna doftande olja kittlar nerverna, ökar djupandning under meditation och ökar intuitionen. Frankincense är en upphöjande, andligt och meditativt olja som sägs bära på en del av universums visdom.

White Cypress Leaf - Callitris glaucophylla

Wondrous White Cypress Leaf Essential Oil har en essence av gryning. Den uppmanar kropp och själ att vakna till omvärlden, synkronisera med jordens hjärtslag och gå i takt med naturens energigivande musik. Detta är en eterisk olja som kommer direkt från den vilda australiensiska vildmarken. Blad och grenar ångdestilleras och har en lång historia inom den inhemska australiska kulturen och forntida europa. Virket användes av inhemska folk för att tillverka spjut och religiösa artefakter, medan oljorna och hartserna från själva växten användes som ett slags naturligt lim. Från och med slutet av 1800-talet började européer importera vitt cypressvirke för att bygga termitresistenta hus och möbler. Idag används vit cypressblad eterisk olja för att återuppliva kropp och själ. Denna energigivande, citron-fräscha olja är ett underbart tillskott till ditt saltinhalator, diffusor, hudvård och rengöringsmedel.

Benzoin - Styrax benzoin

Balsamic Benzoin är ett vaniljliknande harts som destilleras från de tropiska buskarna av släktet Styrax. Dess tröstande, euforiska doft fungerar som ett fint fixeringsmedel och var förr en nyckelkomponent i parfymer. Denna tjocka hartsartade essens ångdestilleras, vilket är ett sällsynt fynd eftersom det ofta bara finns som ett absolut extraktion. Gynnsamma benzoin har rötter i tidiga Arabien där namnet Benzoin betyder "rökelse från Sumatra". Detta forntida exsudat användes som apotekartikel, rökelse och parfym i tusentals år i hela Medelhavsområdet, Cypern, Indien, Grekland och Java.

Bergamot - Citrus bergamia

Gynnande Bergamott är gjord av det känsliga skalet från de nästan mogna frukterna som växer under den vinteriga italienska solen. Innehar alla citrusfördelar som både citroner och apelsiner har och odlas just för sina hudförskönande fördelar och för sin fräscha, soliga citrus, nästan blommiga, freesia-liknande doft.

Marjoram - Origanum marjorana

Marjorams inger en varm och söt örtartad doft med inslag av kamfer och citrus. Living Libations marjoramolja ångdestilleras noggrant för att fånga de botaniska välsignelserna från denna doftande ört och som vördades av de antika grekerna och romarna för sin makt att åberopa fred och lycka.

Biodynamisk Alcohol

Biodynamisk alkohol fungerar som bärare för Living Libations parfymer och kologner, vilket gör att varje botanik enkelt kan berika huden med aromatiska underverk. Denna ekologiska, biodynamiska alkohol är av högsta kvalitet och trippelfiltreras för renhet. Tillverkad av certifierade ekologiska druvor, testas oberoende för att säkerställa att den uppfyller United States Pharmacopeia (USP) -standarder för ren, organisk alkohol av farmaceutisk kvalitet.