Ingredienser

Kallpressad kokosolja- Cocos nucifera

Denna mångsidiga lipid är en vårdande bärolja och botanisk kokospirator som balanserar oral ekologi. Denna optimala olja lugnar den orala vävnaden och avlägsnar försiktigt bakterier som orsakar dålig andedräkt.

Bikarbonat - Sodium Bicarbonate

Tänderna trivs när de badar i ett hav av söt saliv och bikarbonat hjälper att neutraliserar matsyror. Förutom att vara en effektiv rengöringspolish, är bikarbonat mild. Det är ett betydligt mjukare slipmedel än kalk och silica som används i kommersiella tandkrämer, och bikarbonatens naturliga alkalinitet neutraliserar bakteriens surhet.

Förtvålad olivolja- Olea europaea

LL´s organiska förtvålade olivolja fångar upp alla de närande, fuktgivande egenskaperna hos olivolja samtidigt som den förbättrar oljans förmåga att avlägsna plack från tänderna. Förtvålning är en kemisk reaktion som inträffar när oljan behandlas med en mycket alkalisk lösning.

Frankincense - Boswellia carterii

En flytande pärla av helig olja från livets träd, LL´s Frankincense kommer från Somaliland där de odlar högkvalitativa gummiträd. Denna värdefulla essens har använts för att stödja rena tänder och frisk andedräkt i tusentals år i Mellanösternområden. Det är vanligt att arabiska människor tuggar hartset. De känner till dess förmåga att eliminera dålig andedräkt som orsakar bakterier och hjälper till att ta bort plack.

Myrrh - Commiphora myrrh

Myrra är en av de äldsta plantorna i världen. Det har nämnts i egyptiska texter inklusive Ebers Papyrus, som dokumenterar över åtta hundra formler. Egyptierna använde stora mängder myrra i ritualer, botemedel, kosmetika och balsamering. Myrras orala historia inkluderar att den används som en lugnande essens för munnen.

Pepparmynta- Mentha piperita

Pepparmyntans svalkande uppfirskande smak ger dig en långvarig frisk andedräkt. LL´s pepparmynta är en äkta destillation av de färska bladen och kommer från en fjärde generationens familj av destillatörer i Frankrike. Pepparmynta i kommersiell tandkräm är konstgjord mentol och erbjuder bara smak. Äkta Peppermint är en potent och trevlig vän för din munvård. Det hämmar också bakterierna som orsakar dålig andedräkt.

Tea Tree - Malaleuca alternifolia

Traditionell tea tree är en örtartad Herculean. Potenta växtföreningar av cineole och propanol arbetar för att fräscha upp munnen, förhindra tandstenbildning och förvisar bakterier som orsakar dålig andedräkt. Ångdestillerad i Australien och framkallar en ren och fräsh arom.

Söt Timjan - Thymus linalool

Detta är en sällsynt typ av timjanarterna. Det är en mild toner som balanserar orala utsöndringar. Söt Timjan är också en potent botaniskbiotikum som förvisar bakterier med dålig andedräkt.

MSM - Methylsulfonylmethane

MSM är en biologiskt aktiv organisk förening som är en svavelkälla. Detta naturligt förekommande svavel finns i naturen och i alla levande organismer. Det är ett viktigt näringsämne för människokroppen.

Kaolin Clay - Kaolinite

Qualiyy Kaolin Clay är ett kiseldioxidmedel. Våra förfäder ansåg att denna lera fungerade briljant för oral vård. Lera fungerar i huvudsak som en magnet; när lera blandas med saliv aktiveras molekyler elektriskt och drar ut mikropartiklar av toxiner och föroreningar. Den exfolierar försiktigt och effektivt utan att vara hård på emaljen.