Ingredienser

Aloe Vera - Aloe barbadensis Aloe är en vätskefylld växt som växer i de varmare klimaten. Den har stabila blad med en klar, gelatinliknande massa på insidan. Denna klara massan i bladen fungerar som ett lugnande balsam för händerna. Aloe erbjuder fantastiska återfuktande egenskaper som sipprar in i huden. Aloe Vera hjälper även att lugna ned rodander och svullnader. Det är naturens egna fuktighetskräm även med ett andningsbart, poröst skikt ovanpå huden för att hålla fukt in och hålla resten ute.
Rosenvatten - Rosa damascena Rosenvatten är den vattenhaltiga lösningen som blir kvar efter destilleringen av Rose Otto. Den återfuktar gärna känslig och torr hud. De hydrofila egenskaperna hos de vattenlösliga eteriska oljor som finns i Rosewater hjälper till att lugna törstig hud, öka fuktnivån och förbättrar det övergripande utseendet och tonen.
Jojoba - Simmondsia chinensis Gyllene Jojoba ger näring för törstande hud. Jojoba har en oöverträffad förmåga att återfukta huden, balansera oljeproduktionen, djuprengöra porerna och skapa långvariga konditioneringseffekter som mjukar upp huden till silke. Den är packad med peptider och lipider och innehåller de högsta nivåerna av fenolföreningar som finns i naturen, för att inte tala om tokoferoler, antioxidanter och alla lösliga former av vitamin E!
Tamanu - Calophyllum inophyllum Förtrollande Tamanu är en bärolja som lätt absorberas djupt in i huden och hjälper hålla in fukt och skyddar huden mot torrhet. Tamanu sägs jämna ut hudtonen och minskar uppkomsten av ärr. Har högt lipidinnehåll (92%!) trots att den är en av de fetare oljorna.
Avokado - Persea americana Avokado ger ett berg av fukt till huden tack vare dess extremt höga sterolinnivåer.
Shea Butter - Butyrospermum parkii Det lena Sheasmöret är gjord av Shea-nötträdet i Afrika och har använts i århundraden för att skydda och ge näring till huden. Sheasmör gör huden sammetslen samtidigt som den har fuktgivande egenskaper. Denna lyxiga ingrediens hjälper huden att behålla höga fuktnivåer och ökad elasticitet.
Havtorn - Hippophae rhamnoides Havtornsoljan skickar sina lipider djupt in i huden och minskar obalansen inifrån och ut. Detta extrakt är packat med omega-fettsyror 3, 6, 7 och 9, antioxidanter, vitamin, palmitolinsyror, karotenoider och fytosteroler. En enda droppe Seabuckthorn-olja innehåller 190 olika bioaktiva föreningar. Denna ljusa orange essens är oerhört regenererande och minskar rodnad och utslag. Havtorn är ett utmärkt komplement för rengöring av akne. Det hjälper till att harmonisera huden inför solens strålar solen.
Lavendel - Lavandula angustifolia Den underbara Lavendern är en mild men ändå kraftfull hudtonik som återställer och lugnar huden. Det lugnar rodnader och kyler hetta. 
Citronmeliss - Melissa officinalis Citronmeliss är en populär ört tack vare dess kraftfulla lugnande egenskaper. Denna uppfriskande doft och örten väcker vävnader, lugnar huden och överansträngda händer.
Milky Oat Straw - Avena sativa Uppskattad bland herbalister för sin mjukgörande och medkännande natur. Marvelous Milky Oat Straw skördas när haverkorna är fyllda med vit mjölkvätska (innan de blir "havre") och är som mest näringsrika. De inehåller mineraler som järn, kalcium, magnesium, vitaminer och en mängd andra beståndsdelar som är djupt närande för överansträngd hud. Denna ört är glutenfri.
Aplesinvax - Citrus aurantium Detta är ett halvfast vax som extraheras från pressade aplesinskal. Detta speciella vax innehåller fördelaktiga fytosteroler. Det skapar ett naturligt emulgeringsmedel som förbättrar krämens stabilitet och sammansmälter ingredienserna.
Vetiver - Vetiveria zizanioides Den rika, jordnära vetiveroljan grundar och lugnar huden. Vetiver är en känd fuktighetskräm som hjälper huden att bibehålla sin behagliga plumpness samtidigt som det rår om trötta vävnader och balanserar talgproduktionen.
Grapefrukt- Citrus paradisi Tonnar och stramar till huden. Grapefrukt är en frisk citrus som hjälper till att jämna ut hudens struktur. 
Palmarosa - Cymbopogon martini Härliga Palmarosa är destillerad av ett tropiskt, doftande gräs vilket resulterar i en aromatisk olja som luktar som en citrusdoftande ros och är helt enkelt fantastisk för luktsinnet! Denna formidabla hudföryngring är rik på mäktiga monoterpenoler, mjukgörande estrar, kärleksfull linalool och generösa geranioler. Det är packat med gynnsamma botaniska föreningar. Denna potenta olja tonar och föryngrar huden. Det används för att stödja strålande hud och för att uppnå balans mellan olja och torrhet.
Kamomill - Anthemis nobilis Lugnande kamomill är ångdestillerad från de franska känsliga kamomillblommans kronblad. Den hjälper lugna och minska rodnader samt hetta. Blomman bidrar med spänst och kan ljusa upp huden. Det är en vacker botanisk växt.
Gurkmeja - Curcuma longa Pressad gurkmeja är en gyllene tonic för huden. Genom nogran och exakt extraktion fångas alla gurkmeja's lipofila (oljälskande) föreningar från växtens rötter. Denna speciella extraktionsprocess fångar mycket mer av de aromatiska flyktiga oljorna, lipiderna och pigmenten än en typisk pulveriserad ört.
Morotsfröolja - Daucus carota Morotolja stimulerar oljeproduktionen i tonhöjdsförhållanden, oavsett hudens nuvarande tillstånd. Fet, torr och blandad hud kan alla dra nytta av den stimulerande, fuktgivande kraften hos morotsfrö.
Röda cederblad - Thuja plicata atrovirens Dessa bastudoftande blad tar fram själen från de kanadensiska cederträden. Röda Cederblad har traditionellt använts av indianer för sin andliga energi och hudfördelar. Den hjälper en att bli mer  jordad och centrerad samtidigt som den hjälper till att öppna de övre chakranen.
Rosmarin + salviaxtrakt - Rosemarinus officinalis + Salvia officinalis Dessa potenta och rena exktrakter innehåller hundratals växtbioaktiva ämnen och antioxidanter. Förutom de botaniska fördelarna förlänger de också livslängden på krämen tack vare de bromsar oxidationsprocessen. Det är full av kogenta föreningar som återupplivar huden.