Ingredienser

Kallpressad Kokosolja- Cocos nucifera
Denna mångsidiga lipid är en vårdande bärolja och botanisk kokospirator som balanserar oral ekologi. Denna optimala olja lugnar den orala vävnaden och avlägsnar försiktigt bakterier som orsakar dålig andedräkt.
Neemolja - Asadirachta indica

På sanskrit är ordet för neem 'arista', som översätts till "perfekt, komplett och oförgängligt" och har använts i tusentals år i ayurvedisk praxis. Detta växtbaserade, vaxartade underverk motverkar plack och tandsten, polerar tänderna och lämnar ditt leende ljust, rent och vitt.

Kanel - Cinnamomum ceylanicum
L´s sanna kanelbark eterisk olja från Madagaskar är en kraftfull plackrengörare och fräschar upp andedräkten. Det är en klassisk krydda och smakar också gott!
Förtvålad Olivolja - Olea europaea
LL´s organiska förtvålade olivolja fångar upp alla de närande, fuktgivande egenskaperna hos olivolja samtidigt som den förbättrar oljans förmåga att avlägsna plack från tänderna. Förtvålning är en kemisk reaktion som inträffar när oljan behandlas med en mycket alkalisk lösning.
Bikarbonat - Baking soda
Tänderna trivs när de badar i ett hav av söt saliv och bikarbonat hjälper att neutraliserar matsyror. Förutom att vara en effektiv rengöringspolish, är bikarbonat mild. Det är ett betydligt mjukare slipmedel än kalk och silica som används i kommersiella tandkrämer, och bikarbonatens naturliga alkalinitet neutraliserar bakteriens surhet.
Kaolinlera - Kaolinite
Kaolin Clay är ett kiseldioxidmedel. Våra förfäder ansåg att denna lera fungerade briljant för oral vård. Lera fungerar i huvudsak som en magnet; när lera blandas med saliv aktiveras molekyler elektriskt och drar ut mikropartiklar av toxiner och föroreningar. Den exfolierar försiktigt och effektivt utan att vara hård på emaljen.