Ingredienser

Sheasmör - Butyrospermum parkii
Sheasmör är tillverkat av det afrikanska Shea-nötträdet, som har använts av afrikanska människor i århundraden, både för att mjuka upp huden men också för att skydda huden från naturens elementen. Sheasmör är en överdådig lipid som ger en hälsosam glöd till hela ansiktet.
Kakaosmör - Theobroma cacao Detta fantastiska smör tillverkas av råa kakaobönor gör den lika välgörande som den är ljuvlig. Detta aromatiska smör ingjuter hy med silkeslen fukt.
Havtornsbär - Hippophae rhamnoides
Havtornsoljan skickar sina lipider djupt in i huden och minskar obalansen inifrån och ut. Detta extrakt är packat med omega-fettsyror 3, 6, 7 och 9, antioxidanter, vitamin, palmitolinsyror, karotenoider och fytosteroler. En enda droppe Seabuckthorn-olja innehåller 190 olika bioaktiva föreningar. Denna ljusa orange essens är oerhört regenererande och minskar rodnad och utslag. Havtorn är ett utmärkt komplement för rengöring av akne.
Broccolifröolja - Brassica oleracea
Broccolifröolja är rik på unika essentiella fettsyror och växtnäringsämnen. Det täcker huden med ett lätt, icke-fettigt skyddande lager som ökar och bibehåller perfekt balans av fukt i huden. Denna osynliga hinna får fukten att smälta in i huden. Broccolifrö innehåller höga halter av arakidonsyra, en naturligt förekommande fettsyra som också finns i hudens epidermala lager. Broccolifröolja återställer röd hud till sin naturliga lugna färg.
Laurel wax - Myrica pubescens
Detta fina fruktvax är en välsignelse från bären från en vintergrön buske som växer på höga höjder i Anderna.
Cape Chamomile - Eriocephalus punctulatus
Fängslande Cape Chamomile's utstrålar en vacker, fin fruktig blommig doft som är en av Nadimes (skaparen av LL) favoritaromer. Cape kamomill har ett högt innehåll av sällsynta, närande ester- och azulenföreningar som ger en blågrön nyans och lugnar alla slags hudobalanser. Denna föryngrande essens reglerar talg och mjukar upp ärr och fläckar.
Immortelle - Helichrysum italicum
Denna väldoftande blomolja är skapt av vilda blommor från Korsika där de blomstrar vid havsbrisen och solens ljus. Blommorna växer på en höjd av 4000 fot på de steniga klipporna. Immortelle hjälper till att minska utseendet av ärr, fläckar, melasma, rodnad och fina linjer. Denna mångfacetterade pärla av olja lyfter också upp än känslomässigt.
Morotfröolja - Daucus carota
Morotsfröolja smörjer ditt ansikte med drottninglik nåd. Morotoljan stimulerar oljeproduktionen till perfekt balans oavsett hudens nuvarande tillstånd.
Söt Timjan - Thymus linalool
Söt Timjan är lika stark som den är mjuk! Den innehåller samma stärkande och toningsingivande krafter som hos de andra typerna av timjanoljor utan att orsaka irritation när det renar porerna. Det är känt att rengöra kropp och själ samtidigt som det är tillräckligt mild för användning på små barn och äldre. Frodig i härlig linalool, Söt Timjan är en värdefull ingrediens i våra mjuka hudvårdsserum.
Ingefära - Zingiber officinale
Ingefära är en hjälte då den fungerar som ett hårt immun stöttande slag från örtriket! Varm och med sting i sig ger den huden energi och hjälper till att lindra tecken på för tidig åldrande och förbättrar elasticitet och fasthet. Minskar utseendet på melasma och harmoniserar huden med de gyllene strålarna.
Merjam - Origanum marjorana
Söta örtartad Merjan har använts för att rena kropp, sinne och ande sedan bibliska tider. Ångdestillerad för att fånga de botaniska välsignelserna från denna doftande ört. LL´s Merjam har en varm och lugningivande doft. Dess sövande doft, vördades av de antika grekerna och romarna för sin makt att åberopa fred och lycka.
Lavender - Lavandula angustifolia
Lavender är en mild men ändå kraftfull hudtonik som hjälper lugna irriterad hud. Lavendel kan användas för att förbättra utseendet på ärr, jämna ut hudtonen och balansera hudens talgnivåer.
Frankincense - Boswellia carterii
Frankincense är ”pièce de résistance” inom hudvård! Det destilleras från det färska, tunga doftande oleo-gummihartset från Livets träd. Denna närande olja har hållits i vördnad sedan urminnes tider tack vare dess förmåga att återfukta, jämna rynkor, förbättra ärr och lugna arg hud.
Jojoba - Simmondsia chinensis
Gyllene Jojoba ger näring för törstande hud. Jojoba har en oöverträffad förmåga att återfukta huden, balansera oljeproduktionen, djuprengöra porerna och skapa långvariga konditioneringseffekter som mjukar upp huden till silke. Den är packad med peptider och lipider och innehåller de högsta nivåerna av fenolföreningar som finns i naturen, för att inte tala om tokoferoler, antioxidanter och alla lösliga former av vitamin E!