Ingredienser

Vatten/Aqua/Eau, Järnoxider (CI 77499), Bivax, Stearinsyra, *Copernicia cerifera (Carnauba) vax, Arginin, Pullulan, Propandiol, Metylhydrerad Rosinat, Glycerylstearat, Pisum sativen Pepticolen (Pety) , Kaolin, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexandiol, Xantum Gum, *Theobroma cacao (Kakao) Frösmör, Myrica cerifera (Bayberry) Fruktvax, Boswellia carterii (Rökelse) Extrakt, Natriumfytat, Glycerin/R Leuratet , *Rosmarinus officinalis (rosmarin) bladextrakt, tropolon, eukalyptol, beta-karyofyllen, limonen, linalool, kamfer, karvon, alfa-pinen, beta-pinen. *Certifierad ekologisk.

Living Libations ville formulera den renaste möjliga mascaran som är godkänd av ögonläkare, säker för kontaktlinsbärare och säker för känsliga ögon. Efter mycket forskning och experimentering konstaterades det att dessa två gröna skönhetsgodkända, ögonsäkra och jordsäkra syntetmaterial (1,2-hexandiol och Tropolone) gör en ren och säker mascara värd att bära. Här är anledningen: mascarastaven borstas genom icke-sterila ögonfransar och sätts sedan tillbaka i behållaren om och om igen, vilket skapar en unik mikrobiell utmaning och säkerhetsproblem som man måste lösa. Och att använda en ny stav för varje applicering är inte en hållbar lösning.

Dessa två utomordentligt effektiva ingredienser är ofullkomliga genom att de är syntetiska, men de är hårt testade och etablerade som ofarliga. Dessutom uppfyller både Tropolone och 1,2-hexandiol de rena skönhetsstandarderna för Environmental Working Group samt de högre gröna skönhetsstandarderna för Detox Market och Credo Beauty.

Godkänd av ögonläkare
Säker för kontaktlinser
Säker för känsliga ögon
Långvarig
Volymgivande + Förlängning

Vatten

Filtrerat, avjoniserat vatten är den icke-allergena vätskegrunden som håller alla ingredienser ordentligt svischade och virvlade ihop.

Svart Järnoxid

Denna naturligt förekommande mineral ger det icke-irriterande, perfekt tonande, rena pigmentet till vår mascara för de mest naturligt tonade fransarna.

Vanligtvis används kol för att pigmentera kosmetika, och det produceras vid förbränning av kolprodukter som tjära. Det är enligt uppgift kopplat till förekomsten av organ- och endokrina störningar.

Bivax

Detta underbara vax är en sådan speciell gåva från våra friska bin, som ger vital viskositet till vår ljuvligt tjocka mascara, så den täcker, lyfter och skyddar fransarna.

Bivax ersätter paraffin, polyeten, veganskt sojavax eller ett syntetiskt vax.

Carnaubavax (Copernicia cerifera)

Den här luftiga brasilianska palmen lånar ut sitt bladvax till vår formula för en fransförlängande egenskap och en fin, mjuk glans. Den tillför också mjukgörande egenskaper som hjälper till att släta, återfukta ögonfransarna.

Carnaubavax ersätter polymerer, paraffin, polyeten och syntetiska vaxer.

Bayberry Fruit Wax (Myrica cerifera)

Detta silkeslena vax är vatten extraherat från ekologiskt odlade bär från Southern Bayberry Myrtle. Den bidrar till mascarans krämiga, rika konsistens och ger fransarna en glänsande päls av ett poröst, skyddande växtskikt.

Filmbildande polymerer, såsom akrylatsampolymer, ammoniummetakrylat, polyvinylpyrrolidon och polyeten, härrörande från petroleum, används vanligtvis i stället för Bayberry Fruit Wax.

Methyl Hydrogenated Rosinate

Barrsaftharts är ångrenat och kombinerat med väte för att skapa en lagringsstabil vätska som hjälper mascaran att hålla sig täckt på dina fransar samtidigt som den tillför en skvätt glans.

Polyvinylpyrrolidon används vanligtvis i denna roll som fixeringsmedel i mascara. Det är en syntetisk ingrediens som härrör från petroleum.

Frankincense Resin (Boswellia carterii)

Inspirerat av Frankincense som används som ingrediens i en tidig kosmetika - forntida egyptisk Kohl - ger detta doftande och felfria extrakt lugnande, utjämnande egenskaper till vår formel. Detta strålande harts är nyckeln till vår formels uthållighet och konsistens.

I syntetiska mascaror hittar man ofta shellack på ingredienslistan istället. Shellac är gjord av exsudatet från lakinsekten. Exsudatet blekas sedan eller avfärgas för att göra det till kosmetisk kvalitet.

Stearic Acid

Denna magnifika multi-tasker är en naturlig, växtbaserad långkedjig fettsyra som stabiliserar lösningen och gör mascaran silkeslen.

Trietanolamin (TEA) används ofta i stället för stearinsyra, för den långkedjiga fettsyran. Det skapas i en reaktion mellan ammoniak och etylenoxid från petroleumindustrin.

Propanediol

Växtbaserad propandiol är en pålitlig texturerare och icke-irriterande vätska som hjälper till att hålla ingredienserna våta och väl blandade.

Vanligtvis används polyetylenglykol (PEG) i denna roll som vätmedel, och det kan utlösa allergier och irritationer. Ett stort antal människor (kanske så högt som 72%) har utvecklat anti-PEG-antikroppar som kan orsaka överkänslighetsreaktioner när de exponeras.

Glyceryl Stearate

Detta växtbaserade emulgeringsmedel, balsam och kroppsbyggare är skapat i en process som är superlik DIY-tvåltillverkning. Denna process producerar magnifika molekyler som är både vatten- och fettlösliga, vilket hjälper till att hålla alla våra mascaraingredienser blandade.

Trietanolamin spelar en liknande roll här för att ersätta stearinsyra och används också ofta i stället för glycerylstearat.

Arginine

En viktig fransvård! Arginin är en essentiell aminosyra för att bygga keratin, ett fibröst protein som strukturerar och skyddar håret. Den återfuktar också varje frans för att hålla dem långa och starka.

Pullulan (Aureobasidium pullulans)

Denna mäktiga mikroorganism producerar denna ätbara cellulosa som verkar och känns som gelatin. Pullulan hjälper vår mascara att påkosta varje frans med en glans som stannar hela dagen men ändå på magiskt sätt tvättas bort med vatten.

Vanligtvis är plast- eller nylonförstärkt cellulosa i mascara som används för att skapa den gelliknande känslan i mascaran. Både plast och nylon är gjorda av petroleum.

Pentylene Glycol

Denna hållbart producerade, växtbaserade organiska alkohol fungerar synergistiskt med ekologiskt extrakt av rosmarinblad för att bevara och skydda vår mascara från muterade mikrober. Det är också ett silkeslent fuktbevarande medel som skyddar fransarna från att torka ut.

Pentylenglykol ersätter polyetylenglykol (PEG), som fungerar i många typer av mascara som fuktbevarande och konserveringsmedel. Ett stort antal människor (kanske så högt som 72%) har utvecklat anti-PEG-antikroppar som kan leda till överkänslighetsreaktioner när de exponeras.

Kaolin

Kiselrik kaolinlera är ett gammalt hårvårdspreparat som ger överdådig densitet till vår färdiga formula.

Vanligtvis används polymeropacifierare istället för att tjockna och göra formeln ogenomskinlig. Syntetiska polymerer kan vara irriterande och inflammatoriska.

Caprylyl Glycol

Mjuka, flexibla fransar är mindre benägna att gå sönder, och denna fuktförstorare håller dina fransar frodiga och långa. Kaprylglykol är en icke-irriterande, icke-torkande alkohol som härrör från kaprylfettsyran som finns i kokosolja.

Xanthum Gum

Denna gel används i stor utsträckning i den ekologiska livsmedelsindustrin och är ett skafferi för glutenfri bakning, och är ett naturligt exsudat av Xanthomonas campestris. Det är ett utmärkt förtjockningsmedel!

Vi använde Xantham Gum istället för hydroxietylcellulosa, som är en syntetisk polymer som är gjord med 1,4-dioxan, ett ämne som kan bidra till vissa cancerformer.

Cacao Butter (Theobroma cacao)

Sammetslent kakaosmör är pressat av råa kakaobönor och ger antioxidanter och konditionering för att hålla fransarna närade från follikel till topp.

Sorbitansesquioleat används ofta i mascara för att ge extra fukt, och det anses alltmer irriterande.

Sodium Phytate

Detta enkla salt av fytinsyra som härrör från växtvävnader fungerar som en helt naturlig superstabilisator för våra eboniserande pigment så att vår mascara ser ut och känns likadan, dag efter dag.

Natriumfytat ersätter natrium EDTA för att hantera mineralerna i mascaran. Natrium EDTA kan orsaka rodnad och utslag för personer med känsliga ögon och hud.

Glycerin

Plumpande och fuktbevarande glycerin fungerar som ett vattenbindande fuktighetsbevarande medel i vår formula. Detta rena, icke-GMO-glycerin är tillverkat av palmolja extraherad från Elaeis guineensis-träd som odlas hållbart och etiskt skördade i tropikerna.

Glycerin är bäst att undvika för hudvård eftersom det på lång sikt kan leda till vattenförlust och obalanserade hudceller, men lite glycerin i kombination med andra fuktighetskrämer och fuktighetsbevarande ämnen är godartat i mascaran. Glycerin är säkert för ögonfransar eftersom håret är gjort av icke-levande celler.

Ärt Peptid (Pisum Sativum)

Denna ärtpeptid är ett växtprotein multi-tasker koncentrerad i lysin. Den återfuktar, stärker och stärker frodigare fransdensitet över tid. Peptidens struktur pumpar också upp voluminös volym för tjocka, långa fransar.

Vår peptid är överdådigt spetsad med rädisrotfiltrat som har fermenterats med Leuconostoc, samma mjölksyrabakterier som används för att göra kimchi och surdegsbröd. Denna ljusgula vätska är en naturlig bakteriebalanserare, och dess återfuktande egenskaper gör den enastående utjämnande och konditionerande för fransarna och folliklarna.

Rosemary Leaf Extract (Rosmarinus officinalis)

Detta orubbliga och superpotenta superkritiska extrakt är en favorit hos oss, fungerar som en påfyllande tonic för fransar, rötter och folliklar och håller mascaran doftande och fräsch.

Vanligtvis används butylparaben, etylparaben och propylparaben som konserveringsmedel, och de är kända hormonstörande ämnen. Imidazolidinylurea kan också hittas på mascaraingredienslistor som ett antimikrobiellt medel, och det är en formaldehydfrisättare.

1,2-Hexanediol

Även om den är syntetisk, har den testats hårt för att vara ofarlig, 1,2-hexandediol skiljer sig bara molekylärt från Caprylyl Glycol genom att den har sex kol i kolkedjan medan Caprylyl Glycol har åtta. 1,2-Hexandediol är både vatten- och lipidälskande, och på så sätt hjälper det att hålla ihop ingredienserna och sprida pigmenten jämnare.

Tropolone

Detta konditioneringsmedel hjälper till att hålla vår mascara flingfri och fungerar som ett rent skönhetskonserveringsmedel. När det kombineras med 1,2-hexandiol och kaprylylglykol, ger Tropolone väsentlig fullspektrum mikrobhantering för att skydda mascaran från kontaminering efter varje applicering.

Även om denna förening syntetiseras, är Tropolone hudsäker och förekommer även i växter, särskilt i Cypress- och Lily-familjerna, och eteriska oljor är bra källor till Tropolone-derivat.