Ingredienser

Jojoba - Simmondsia chinensis
Härliga, gyllene Jojoba ger näring och återfuktar törstande hår. Jojoba är otrolig på att återfukta, balansera oljeproduktionen, djuprengöra hårbotten och skapa långvarig återfuktad effekt som mjukar upp ditt hår till silkeslen perfektion. Den är packad med peptider och lipider och innehåller de högsta halterna av fenolföreningar som finns i naturen tillsammans med antioxidanter och alla lösliga former av vitamin E!
Havtorn - Hippophae rhamnoides
Det latinska namnet på den bärproducerande havtornbusken betyder "träd som får hästarna att lysa" som hänvisar till bärens fördelar och som ger hästar glänsande hår. LL´s havtornbärolja är ett superkritiskt extrakt som är en affinitet för starka, glänsande lockar.
Kokosprotein - Cocos nucifera
Förtvålad kokosprotein tillsammans med yucca är det som gör att LL´s havtornsschampo har sitt rena, naturliga och botaniska skum. Kokosproteinet härrör från sockerarter, proteiner och fettsyror från ekologisk, kallpressad kokosnötolja. Kokosproteinet är en icke-jonisk förtvålare som har testats för att vara fri från erkända biverkningar. Det upptäcks inte i mänsklig vävnad eller urin och är fritt från etylenoxid (vilket kan orsaka nitrosaminförorening) och även fritt från konserveringsmedel. Den har utmärkt dermatologisk kompatibilitet och har också låg miljöpåverkan, eftersom den är mycket biologiskt nedbrytbar. Kokoprotein är inte relaterat till något av sulfaterna eller sulfiderna, som bäst undviks.
Yucca - Yucca elata
Yucca, även känt som såpträd, är en infödd växt i Sydvästra Amerika. Rötterna på dessa träd har mycket saponiner och har traditionellt använts av indianer som en naturlig kropp och tvätttvål. Dessa Yucca Root-saponiner är en såpbildande ingrediens som skapar skummet i LL´s schampo. Denna speciella rot har också mjukgörande egenskaper och en lugnande effekt på hårstrået.
Blåstång - Fucus vesiculosus
Denna saftiga tång är naturligt återfuktande och tonande för håret. Människor från regioner som äter mycket tång har tjockt, vackert hår! Blåstång gynnar hårets rötter och rot. Det bevarar fukt i hårstråt och minskar fly-aways och frizz.
Apelsinvax - Citrus aurantium dulcis
Detta fantastiska vax extraheras från de pressade apelsinskal och innehåller fantastiska fytosteroler. Det skapar ett naturligt emulgeringsmedel som förbättrar cremens stabilitet och sammanfogar ingredienserna.
Ringbomma - Calendula officinalis
LL´s Ringblomma -infusion består av soliga ljusgula kronblad fyllda med positiva, kraftfulla egenskaper. Ringblommans kronblad är speciellt bra på att trösta och smeka torr hårbotten.
Rödklöver - Trifolium pretense
Rödklöver är allmänt känd för sina söta rosa-lila blommor som dyker upp på sluttningarna. Botaniskt ger Rödklöver spänst till dina hårstrån.
Havrestrå - Avena sativa
Havrestrå ger mer kropp och fyllighet till lockarna och jämnar ut knutar och trassel. Havrestråt är glutenfritt.
Åkerfräken - Equisetum arvense
Åkerfräken hjälper till att bygga upp starka, långa strån! Det tonar håret, lägger till stadga och förebygger kluvna toppar.
Hästhov - Tussilago farfara
Härliga Hästhov är en av de första blommorna som blommar på våren och ger sitt soliga gula välkomnande för den nya säsongen. Precis som nässlor och Åkerfräken, stöder Hästhov också friskt, glänsande hår. Det balanserar också talgproduktionen och förbättrar glans och elasticitet.
Vallört - Symphtum officinalis
Vallört (Comfrey) kommer från det latinska "konfirma", som betyder "med styrka" och "att förena". Denna slemhinniga växt är känd för sitt höga allantoininnehåll, vilket ger den en hal känsla för att ge näring åt varje strå och hårbotten.
Brännässla - Urtica dioica
Brännässlor stärker hårfibrerna och ger dem styrka.
Kamomill - Anthem noblis
Kamomill är en älskad och lugnande ört som lugnar torr och mjällig hårbotten.
Grapefrukt- Citrus paradisi
Härliga Grapefruit är en glad olja som är upplyftande och euforisk. Det rengör och bidrar till spänst till hår och hårbotten.
Pepparmynta - Mentha piperita
Uppfriskande Pepparmynta rensar sinnet med en kylande biotiska föreningar för och tar hand om torra hårbottnar. Det väcker hårbotten för att balansera talgproduktionen och lämnar håret glansigt och mjukt.
Vetiver - Vetiveria zizanioides
Vetiver är en rotad, jordnära och grundande essens med en djup, mystisk doft. Roten av ett tropiskt gräs destilleras och är en affinitet för hår och hudvård. Vetiver återfuktar och stärker hårroten. Det ger också håret en gyllne glans.
Lime - Citrus aurantifolia
Limes fräscha, citrusaktiga doft bidrar till glänsande, glatt hår. Det hjälper till att rengöra håret genom att lossa på smuts och oljor och förnya hårets naturliga lyster.
Salvia + Rosmarin - Salvia officinalis + Rosmarinus officinalis
Dessa rena och kraftfulla essenser innehåller hundratals växtbioaktiva antioxidanter som förlänger livslängden på denna kräm genom att bromsa ned oxidationsprocessen. Det fylls av kogenta föreningar som tjänar hårstrån och hårbotten.
Aloe Vera - Aloe barbadensis

Aloe är en botanisk pärla från öknen som återställer rätt balans av fukt och främjar friskt hår. Det absorberas lätt in i hår och hud och harmoniserar oljigt och torrt hår. Det mjukar upp hårets fäste och skapar en osynlig polymerfilm på ytan av varje hårstrå, vilket hjälper till att låsa in fukt och näringsämnen.

Apple Cider Vinegar

Denna ättika är skapt genom jäsning och är fylld med vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer. Det är en underbar sköljningsmedel som förbättra hårets glans. Äppelcidervinäger rengör och förhindrar uppbyggnad av smuts.

Tamanu - Calophyllum inophyllum

Tamanu kommer från en nöt som finns i södra Stilla havet. Det ger mycket näring åt hår, hud och naglar. Denna nötiga olja med en exotisk doft har fantastiska återställande egenskaper.

Vårarv - Stellaria pubera

Denna söta lilla vita blomma växer rikligt och är fylld med botaniska fördelar. Som en örtinfusion erbjuder Vårtarv en lugnande insmörjning för hår och hårbotten.

Läkemalvarot - Althea officinalis

Detta är en älskad ingrediens inom hårvård. Den har en härlig, hal textur som hjälper till att mjuka upp och avlägsna håret. Dess slemhinniga föreningar är fyllda med proteiner och vitaminer som djupt konditionerar håret.

Rödalm - Ulmus rubra

Detta är en annan slemhinnig ört med hala, lugnande fördelar som hjälper till att avlägsna smuts och mjuka upp håret. Rödalm kommer från barken av trädet som är infödd i Nordamerika. Det hjälper också till att förhindra frissigt och yvigt hår.

Alfalfa olja- Medicago sativa

Alfalfa är rik på spårmineraler och vitamin K, B5 och C. Det är en fördelaktig ingrediens för starkt hår.