Ingredienser

Jojoba - Simmondsia chinensis Det finns kanske inte någon annan ingrediens som är så fördelaktig för huden som LLs rena, ekologiska, vitamin E-förpackade Jojoba. Den är anmärkningsvärt lik kroppens egna  talg, den absorberas lätt av huden och som gör att fytonäringsämnen kan levereras till dina dyrbara vävnader. Denna kärleksfulla lipid skyddar huden genom att hjälpa den att behålla fukt och fylla på med elasticitet.
Johannesört - Hypericum perforatum infused in Simmondsia chinensis Denna soliga blomma förkroppsligar avkoppling och glädje. Känd som "kiropraktoroljan" eftersom den utmärker sig som en massageolja för att smälta muskelspänningar, lugna huden och koppla av nerverna; mjukar upp utseendet av ärr. Denna växts rubinröda juice har varit vördad och uppskattad i århundraden inom örtkonsten. Hyllad som "arnica för nerverna" (Reuter, 1998) och älskad av grekiska mästare herbalists Hippocrates, Theophrastus, Dioscordes, Galen och den schweiziska läkaren Paracelsus, St. John's Wort prydd genom epokerna för att ta itu med all slags hudtvång med dess välsignade vermillion grönska.
Tongkat Ali - Eurycoma longifolia infused in Simmondsia chinensis Denna legendariska ört, även känd som malaysisk ginseng, är en blommande växt med avlång frukt som kommer från sydostasiatiska regnskogar. I århundraden har denna ört harmoniserat mäns libido, ökat vitalitet och kraft. Tongkat Ali appliceras också topiskt på mäns hårbotten för att behålla sin man.
Sågpalmetto bär - Sabal serrulata Sågpalmetto-essens är gjord genom superkritisk extraktion som skapar en anmärkningsvärt rik och högkvalitativ olja. Det användes först av indianerna som samlade in bären för att skapa tonics för män. Amerikanska bosättare följde snart efter, och i dag är det fortfarande den bästa tonicen för européer som försöker balansera manlig energi. Det är också ett elixir för huden, och innehåller många kärleksfulla fördelar som lipider från Havtornsolja. Liksom havtorn håller Sågpalmetto Essential Olja hudens fukt stabil och behagligt fyllig, förbättrar utseendet av mogen hud och ger ett skydd mot vardagens tuffa miljöpåfrestningar. "Dr. Moerck rekommenderar Sågpalmetto olja (superkritiskt CO2-extrakt). Kvalitet är oerhört viktigt... Enligt honom är superkritisk CO2-extraktion den renaste utvinningsmetoden som är känd idag, förutom att äta maten hel. Och ju högre tryck som används, desto fler mikronäringsämnen finns kvar i oljan, såsom lutein, lykopen, zeaxantin och klorofyll. De högsta kvalitetsprodukterna är de organiska superkritiskt extraherade sågpalmettooljorna, som är mycket mörkgröna till färgen."
Sandalträ - Santalum album Sandelträ hjälper huden att bevara fukt, minskar uppkomsten av ärr och åldersfläckar samt renar porer. Sandelträ är en uråldrig kropps- och ansiktsolja älskad som en lugnande tonic. Den honungssirapsdoftande essensen mättar torr och känslig hud.
Vetiver - Vetiveria zizanioides Rik vetiverolja är jordande och lugnande för huden. Den smörjer in huden som när regnet sköljer över gräset. Vetiver är en känd fuktighetskräm som hjälper huden att behålla sin behagliga fyllighet samtidigt som den lugnar trötta vävnader och balanserar talgproduktionen.
Grapefrukt - Citrus paradisi Denna vassa citrusolja är upplyftande, stimulerande och energigivande. Grapefrukt fräschar upp samtidigt som den tonar och stramar till huden.
Kardemumma - Elettaria cardamomum Kardemummas frökapslar är som gröna diamanter. Dessa söta och kryddiga pärlor är upplyftande med sin exotiska doft. Det inspirerar till styrka och stabilitet. Den stöder till tydlig, kompromisslös handling.