Ingredienser

Dendritic Salt - Sodium chloride Dendritsalt är en liten snöflingaformad kristall av natriumklorid. Dendritsalt är helt rent och är historiskt känt för att lugna tandköttet och alkalisera saliv för en glad oral miljö.
Bikarbonat - Sodium Bicarbonate Tänderna trivs när de badar i ett hav av sött saliv, och bakpulver hjälper till att neutraliserar matsyror och saliv. Förutom att det är effektivt för rengöring är bakpulver skonsamt. Den har betydligt lägre slitage än ämnen som krita och kiseldioxid som används i kommersiella tandkrämer, och bakpulvers naturliga alkalinitet neutraliserar bakteriell surhet.
Magnesium Bicarbonate Denna naturligt förekommande förening har historiskt använts för att förhindra avlagringar på tänderna. Det sägs också hjälpa till att eliminera plack när du borstar, och det bleker tänderna.
Arrowroot - Maranta arundinacea Arrowroot används traditionellt för att alkalisera saliv och som en naturlig tandpolering.
MSM - Methylsulfonylmethane MSM är en biologiskt aktiv organisk förening som är en källa till svavel. Detta naturligt förekommande svavel finns i naturen och alla levande organismer. Det är ett viktigt näringsämne för människokroppen.