Ingredienser

Kallpressad Kokosolja - Cocos nucifera
Denna mångsidiga lipid är en vårdande bärolja och botanisk kokospirator som balanserar oral ekologi. Denna optimala olja lugnar den orala vävnaden och avlägsnar försiktigt bakterier som orsakar dålig andedräkt.
Förtvålad Olivolja - Olea europaea

LL´s organiska förtvålade olivolja fångar upp alla de närande, fuktgivande egenskaperna hos olivolja samtidigt som den förbättrar oljans förmåga att avlägsna plack från tänderna. Förtvålning är en kemisk reaktion som inträffar när oljan behandlas med en mycket alkalisk lösning.

Bikarbonat - Sodium bicarbonate

Tänderna trivs när de badar i ett hav av söt saliv och bikarbonat hjälper att neutraliserar matsyror. Förutom att vara en effektiv rengöringspolish, är bikarbonat mild. Det är ett betydligt mjukare slipmedel än kalk och silica som används i kommersiella tandkrämer, och bikarbonatens naturliga alkalinitet neutraliserar bakteriens surhet.

Nano-hydroxyapitate (HAp) HAp är en biokompatibel mineralform av kalciumapatit som finns naturligt i våra tänder, saliv och skelett. Hydroxiapatit finns i dentin och är det huvudsakliga mineralet i emalj. Det hjälper till att hålla tänderna vita genom att täta porerna på emaljens yta. På 1970-talet studerade NASA HAp för att förhindra benförlust hos astronauter relaterat till förhållanden med noll gravitation. Sedan dess har det använts inom professionell munvård. Många tandläkare tycker att det är både överlägset och säkrare än fluor.
Pepparmynta - Mentha piperita
Pepparmyntans svalkande uppfirskande smak ger dig en långvarig frisk andedräkt. LL´s pepparmynta är en äkta destillation av de färska bladen och kommer från en fjärde generationens familj av destillatörer i Frankrike. Pepparmynta i kommersiell tandkräm är konstgjord mentol och erbjuder bara smak. Äkta Peppermint är en potent och trevlig vän för din munvård. Det hämmar också bakterierna som orsakar dålig andedräkt.
Krusmynta - Mentha veridis Krusmynta är Pepparmyntans mjukare, mer diskreta kusin. De gamla grekerna valde Krusmynta för att dofta sitt badvatten, medan medeltida befolkningar använde örten för att fräscha upp andedräkt och rengöra tänder. Liksom sin kusin Peppermynta hämmar Krusmynta också bakterierna som orsakar dålig andedräkt.
Vild Mynta - Mentha arvensis

Dubbelt så svalkande än pepparmynta, Vild Mynta är den mentol som ger alla mintoljor deras isiga styrka. En enda sniffning eller en droppe på tungan kommer väcka dig till liv igen. Som med Krusmynta och Pepparmynta hämmar Vild Mynta bakterietillväxt och främjar en söt andedräkt.

Tea Tree - Melaleuca alternifolia

Traditionell tea tree är en örtartad Herculean. Potenta växtföreningar av cineole och propanol arbetar för att fräscha upp munnen, förhindra tandstenbildning och förvisar bakterier som orsakar dålig andedräkt. Ångdestillerad i Australien och framkallar en ren och fräsh arom.

Söt Timjan - Thymus linalool
Detta är en sällsynt typ av timjanarterna. Det är en mild toner som balanserar orala utsöndringar. Söt Timjan är också en potent botaniskbiotikum som förvisar bakterier med dålig andedräkt.