Ingredienser

Aktivit Kol

Detta renande kol fungerar som en magnet för att ta bort föroreningar från munnen och för att rensa ytfläckar från tänderna. Detta svarta pulver framhäver dina pärlvita tänder genom att ta bort ytfläckar och beläggningar. Vi ser till Mohs hårdhetsskala för att avgöra om en förening är säker för munvård. Mohs hårdhetsskala är ett 1-10 mått på hårdhet där talk är 1 och diamanter är 10. För att använda Mohs-skalan för att avgöra om ett ämne är för slipande för emaljen jämför man Mohs hårdhetsvärde för en förening med hårdheten av tandemalj och dentin. Tandemaljen är cirka 5,5 och dentin är 2 - 2,5. Kol är en 1-2 på Mohs-skalan, vilket gör det mjukare än både emalj och dentin, så det skadar inte tänderna.

Bikarbonat - Baking soda Tänderna trivs när de badar i ett hav av söt saliv och bikarbonat hjälper att neutraliserar matsyror. Förutom att vara en effektiv rengöringspolish, är bikarbonat mild. Det är ett betydligt mjukare slipmedel än kalk och silica som används i kommersiella tandkrämer, och bikarbonatens naturliga alkalinitet neutraliserar bakteriens surhet.
Kallpressad kokosolja - Cocos nucifera Denna mångsidiga lipid är en vårdande bärolja och botanisk kokospirator som balanserar oral ekologi. Denna optimala olja lugnar den orala vävnaden och avlägsnar försiktigt bakterier som orsakar dålig andedräkt.
Förtvålad Olivolja - Olea europaea LL´s organiska förtvålade olivolja fångar upp alla de närande, fuktgivande egenskaperna hos olivolja samtidigt som den förbättrar oljans förmåga att avlägsna plack från tänderna. Förtvålning är en kemisk reaktion som inträffar när oljan behandlas med en mycket alkalisk lösning.
Rosenblad - Rosa centifolia

Rosenbladen skördas från destillatörens ekologiska Rose Otto -fält i Bulgarien och pressas till ett rosa pulver av kronblad. Detta fantastiskt doftande och tonande pulver ger vårdande blomkraft till LL´s tandkräm.

Rosmarin - Rosmarinus officinalis

Rosmarin är en örtartad återupplivande-levande-verve tonic med en uppfriskande, genomträngande doft. Rosmarin är ett superkritiskt extrakt och fylld med bioaktiva föreningar inklusive karnosyra, kamfer och rosmaridifenol. Det fungerar som ett naturligt konserveringsmedel samtidigt som det ger alla fördelar med rosmarin för optimala orala miljöer.

Vaktelbär - Gaultheria fragrantissima

Vaktelbärens väsen väcker sinnena med en explosion av kylande mynta och snötäckt friskhet. De ljusröda bären och löven ångdestilleras och växer i det vilda även i de kallaste temperaturerna. Denna olja med en sin essens ökar livslängden av produkten och dess styrka.

Spjutmynta - Mentha spicata

Spjutmynta är pepparmyntans mjukare, mer diskreta kusin. Färsk, doftande spjutmynta lugnar ned dina sinnen med dess myntaktiga viskningar. De gamla grekerna valde spjutmynta för att dofta sitt badvatten, medan medeltida befolkningar använde örten för att fräscha upp andedräkt och för att rengöra tänderna. Precis som sin kusin hämmar spjutmynta också bakterierna som orsakar dålig andedräkt.