Ingredienser

Neemolja- Asadirachta indica
På sanskrit är ordet för neem 'arista', som översätts till "perfekt, komplett och oförgängligt" och har använts i tusentals år i ayurvedisk praxis. Detta växtbaserade, vaxartade underverk motverkar plack och tandsten, polerar tänderna och lämnar ditt leende ljust, rent och vitt.
Mastic - Pistacia lentiscus Mastik är en typ av harts som liknar rökelse som kommer från den inre saften av mastixträdet och är till hjälp för att lugna tandköttet, tungan och huden i munnen. Den har en lång historia av användning av munvård i antikens Grekland och, tillsammans med borstning, hjälper den till att ta bort tandplack. Mastic innehåller pinen, verbenon, terpineol, linalool, myrcen, pinen, limonen och karyofyllen. Som alla eteriska oljor beror effekten av Mastic Oil på att alla dess komponenter fungerar synergistiskt.
Kardemumma - Elettaria cardamomum Kardemumma förtrollar din andedräkt, tonar huden och är en optimal olja för munvård.
Kanel - Cinnamomum ceylanicum
LL´s sanna kanelbark eterisk olja från Madagaskar är en kraftfull plackrengörare och fräschar upp andedräkten. Det är en klassisk krydda och smakar också gott!
Cayenne - Capsicum frutescens

En skvätt Cayenne bränner bort dålig andedräkt. Detta superkritiska extrakt renar plack med sin pikanta styrka.

Nejlika - Eugenia carophyllata
Destillerad från kryddnejlikans blommande knoppar är denna kogenta kulinariska växt en hjälte för andedräkt och munhälsa. Kryddnejlikaolja har en friskt andedräkt och varit ett optimalt val för oral vård sedan urminnes tider. Dess botaniska beståndsdelar av eugenol, estrar och sesquiterpenes, är ett kraftverk för en ren, frisk munhälsa.
Jojoba Oil - Simmondsia chinensis Jojoba är känd för hur bra den är för vår hud men det är också en huvudaktör inom naturlig munvård. Jojobas kärleksfulla lipider lugnar munvävnaden.