Mer information om Zink

Vad är zinkoxid?
Zinkoxid (ZnO) är ett fantastiskt alternativ som solskydd. Det är en vit, oorganisk förening skapad av metalliskt zink. Vi använder icke-nanopartiklar, obelagd, zinkoxid av farmaceutisk kvalitet i Everybody Loves the Sunshine Zinc Lotion eftersom det är den renaste formen av zink som finns.
Till skillnad från nano-partikelmineraler och kemiskt solskydd blockerar zink inte hudens hälsa eller andningsförmåga. Molekylstorleken på zinkpartiklar är för stor för att absorberas in i huden. Istället sitter den ovanpå och absorberar solstrålar och skyddar huden.

Ger zinkoxiden huden en vit glans?
Ja. Vi lägger till botaniska pigment, men zink i Everybody Loves the Sunshine Zink ger de ljusaste till de mörkaste hudtonerna en vit glans, och just nu är detta oundvikligt. Men om en person letar efter ett hudvänligt och naturligt solskydd, är zinkoxid fortfarande det bästa alternativet.

Finns det ett sätt att minimera den vita glansen?
Vi har klienter med hela utbudet av hudtoner som inte har något emot det vita skyddet av zink.
Men om du inte gillar glansen eller tycker det är svårt att arbeta med kan du minimera glansen genom att lägga en del av produkten i handflatan, gnugga ihop händerna och sedan gnugga in det i ansiktet och på kroppen .
Om du fortfarande tycker att detta är olämpligt kan du också lägga till lite smink som matchar din hudton.

Finns det andra alternativ?
Ja. Du kan alltid använda Everybody Loves Sunshine (utan zink) och bära en hatt om du behöver extra skugga.